Kopen zonder voorbehoud zeer risicovol

Kopen zonder voorbehoud zeer risicovol

In steeds meer delen van Nederland raakt de woningmarkt oververhit. Kopers zijn bereid om meer te betalen dan de vraagprijs. Ook wordt het steeds lastiger om een woning te kopen met een voorbehoud dat de woning bouwkundig gekeurd wordt en niet al te grote gebreken aanwezig blijken te zijn. Ditzelfde geldt voor het financieringsvoorbehoud.

Normaal is dat de koop kan worden ontbonden als blijkt dat de potentiƫle koper niet binnen een bepaalde periode een hypotheek kan sluiten. Zie je als koper af van een financieringsvoorbehoud, dan ben je gebonden aan de koop. Blijkt dat je toch geen hypotheek kunt afsluiten, bijvoorbeeld omdat je tussen de koop en het afsluiten van de hypotheek ontslagen wordt, dan is er een groot probleem. Ontbinding van deze koop zal vaak gepaard gaan met een boete van minimaal 10 % van de koopsom.

Ons advies is om, voordat je met verkopers in gesprek gaat, eerst een advies in te winnen bij een Erkend Hypothecair Planner om te zien welk type woningen je kunt financieren.

KennismakenKennismaken

Per 17 juli 2018 is ons kantooradres:
Archipelstraat 286
6524 LR Nijmegen

Bel of mail direct om een afspraak te plannen:

Phone024 - 36 56 508 of Mailstuur 'n bericht